Svenska & ekologiska produkter
Säker & trygg e-handel
Fri frakt över 300 kr & betalning via Klarna

Ingen kan göra allt men alla kan göra något – miljöprojekt Borneo

DHARMAZONE startar upp miljöprojekt på Borneo

Borneo, världens tredje största ö och platsen för en av världens äldsta regnskogar med en uppskattad ålder på omkring 140 miljoner år. Dessa förutsättningar har lagt grund för en natur som idag räknas som en av världens 35 viktigaste biotoper för bevarandet av världens biologiska mångfald och en hot-spot för biologer och forskare från hela världen.


Samtidigt är denna fantastiska, unika och livgivande del av världen utsatt för kraftiga hot från miljöförstöring, kraftig nedsmutsning av haven och skövling av regnskog. Nyligen publicerades FN:s rapport om biologisk mångfald som visar att en miljon djur- och växtarter hotas av utrotning. Av dessa finns många på just Borneo.

Dharmazone har alltid velat dra sitt strå till stacken för att bevara och stärka den värld och natur som är grunden för vår naturkosmetik. Ingen frisk och livskraftig natur, inget Dharmazone.

På en av våra resor kom vi i kontakt med Melissa Lim från Borneo. Melissa som tidigare har arbetat för FN vad gäller utvecklingsfrågor för ursprungsbefolkningen på Borneo, har ett brinnande socialt engagemang. Det har medfört att hon startat upp en liten produktion i en av byarna där det tillverkas handgjorda tvålar och diverse andra naturprodukter. Melissa delar dessutom vårt engagemang för en hållbar utveckling och en friskare planet.

Tillsammans med Melissa planterades fröet som skulle komma att växa och bli Dharmazones miljöprojekt Borneo. I skrivandets stund har vi precis kommit tillbaka till Sverige från vår research-resa som ska ge oss de sista pusselbitarna i vårt bidrag till att bevara det fantastiska Borneo till kommande generationer.

Vi återkommer med ett längre reportage inom snar framtid. Där kommer det att framgå mer i detalj hur vi ska utöka våra miljöinsatser på Borneo. Fram till att vi har fått alla pusselbitar på plats kommer 10 kr/produkt från serien Just Say NO att gå oavkortat till att ge Borneo och våra kommande generationer ett hopp om en ljusare framtid. Ingen kan göra allt men alla kan göra något…

På återhörande
Tina och Peter

PS/ missa inte fortsättningen, prenumerera på vårt nyhetsbrev!