Svenska & ekologiska produkter
Säker & trygg e-handel
Fri frakt över 300 kr & betalning via Klarna

Värt att veta om det skandinaviska guldet – Hjortron

Vår hjortronjuice är gjord genom noggrann pressning av handplockade, vilt växande, färska frukter för att erhålla en juice som är verksam i vår ekologiska hud- och hårvård.

Hjortron är en art i familjen rosväxter, släkt med hallon och björnbär. Det är en låg flerårig ört, med krypande jord-stam, flikiga blad och kan bli 3 dm hög, dock vanligtvis ca 1 dm. Den har kort stjälk med en stor vit blomma.

Hjortron växer vilt i mossar och kärr i Skandinaviens nordligare vildmark. Stora mängder plockas varje år för hand i Norge, Sverige och Finland. Hjortronen har en gyllene färg med fin smak och de är populära i sylt, efterrätter och likörer. 

De är mycket rika på c-vitamin och var förr ett bra botemedel mot skörbjugg. Detta är ett av de dyraste bären i världen på grund av den begränsad tillgänglighet och skördesäsong.

Liksom mänga bär och örter som växter i de nordliga delarna av Skandinavien är de fulladdade av antioxidanter, vitaminer och ämnen som skyddar mot den skadliga solstrålningen. Extra viktigt där solen lyser starkt dygnet runt.

I vår ekologiska hud- och hårvård drar vi nytta av de handplockade hjortronens skyddande egenskaper och de verkar fuktgivande, lugnande och skyddande. Extra lämpligt för spröda hår och torr, irriterad hårbotten och känslig hy.

Hjortron är en verksam ingrediens i våra hårvårdsprodukter, lotions och tvålar.

Vegan Line

Just Say No