Svenska & ekologiska produkter
Säker & trygg e-handel
Fri frakt över 300 kr & betalning via Klarna

Blåbäret – Mirakel för din hud

Äkta blåbär, de som växer vilt i våra Skandinaviska skogar är fantastiska…

De blåbär som vi använder i våra produkter växer vilt, långt norrut. Långt från luftföroreningar och besprutade odlingar. Blåbäret växer i ett hårt klimat som gör det mycket härdat. Bäret hämtar denna styrka från de extra soltimmar det får under den ljusa delen av året. Ljusa sommarnätter hjälper till att ”ladda” bäret med extra hög koncentration av antioxidanter och näring.

Blåbäret plockas för hand, de små frön som finns inne blåbäret pressas för att få ut den åtråvärda blåbärsfröoljan.

Blåbärsfröoljan innehåller bland annat essentiella fettsyror och naturligt vitamin E vilken har en mycket högre antioxidationseffekt än vanlig E-vitamin. Den höga andelen antioxidanter är en effektiv hjälp i vården av din hud. Antioxidanterna bekämpar de fria radikaler som annars påskyndar hudens åldrande.

Speciella former av E-vitamin, vilket just blåbärsolja är särskilt rik på, har visat sig ge ett extra starkt skydd mot många av de yttre faktorer i vårt dagliga liv som påverkar vår hud negativt. E-vitaminen tillför den näring vår hud behöver för att kunna förnya sig. Oljan tillsammans med E-vitaminen återfuktar även vår hud på djupet

Essentiella fettsyror är multifunktionella och har mycket positiva effekter på huden. Fettsyrorna har förmågan att balansera huden och jämna ut hudens struktur och färgton. De stärker hudens skyddsbarriär, ökar på cellförnyelsen och ger din hud en ny lyster.

Vår ECO Moisture Face Cream innehåller denna fantastiska blåbärsfröolja plockad för hand. Krämen är lätt i sin konsistens och går snabbt in i huden. Läkande olja från jojoba reglerar talgproduktion och obalanser, näringsrik avocadoolja ger lyster och sheabutter förstärker den reparerande effekten. Aloe Vera juice, ängskrasse och alger tillför och hjälper till att binda fukt till huden.