Svenska & ekologiska produkter
Säker & trygg e-handel
Fri frakt över 300 kr & betalning via Klarna

Brun utan att sola och ett naturligt solskydd

Karotenoider är de röda, gula och många gånger gröna färgerna som förekommer i naturen och som också är starka antioxidanter. Den kanske mest känd karotenoiden är betakaroten, som färgar moroten orange. Denna kan du enkelt få i dig via kosten, via kosttillskott men du kan även tillföra från utsidan. Betakaroten är en ren guldgruva vad gäller näring, antioxidanter och härlig solkysst hud.

Betakaroten

Betakaroten är tillsammans med andra karotener i frukt och grönt ett förstadium till retinol, som kroppen kan omvandla till det livsviktiga A-vitaminet. Betakaroten är på så sätt ett växtbaserat vitamin A och kroppen ombildar karotener till vitamin A när det behövs. A-vitamin är framförallt bra för vår syn, hud och hår, slemhinnor, immunförsvar, skelett och cellmembran. A-vitamin behövs också för fosterutvecklingen och för att kroppen ska kunna producera testosteron. Brist på A-vitamin kan bland annat visa sig i form av sprött hår och naglar, dåligt mörkerseende, försämrat immunförsvar och acne.

Vill du få i dig betakaroten via kosten är morötter en bra källa men det finns även i grönsaker såsom spenat, mango, pumpa, sötpotatis och grönkål. Är gärna grönsakerna kokta för att lättare ta upp näringsämnena. Via hälsokost kan du köpa röd palmolja som innehåller mycket stora mängder betakaroten.

Betakaroten är fettlösligt och bör därför, för att lättare tas upp i kroppen ätas tillsammans med fett. När man äter karotener i överskott lagras dessa in i fettväven, varav mycket finns under huden. Det gör att huden får en annan nyans. Utöver att ge huden härlig färg så skyddar även betakaroten en aning mot solen. Har man tillräckliga nivåer betakaroten i kroppen gör detta att man inte bränner sig lika lätt och det kan därför var en bra ide att äta betakarotentillskott innan det är tid för sol och bad. Du behöver dock få i dig minst 30 milligram betakaroten i 10 veckor för att uppnå rätt effekt. Det motsvarar en halvliter morotsjuice om dagen. Tänk även på att detta skydd mot solen bör kompletteras med extra solskydd för att var tillräckligt.

ECO Nourish Face Serum

Du kan även stärka upp effekten av betakaroten via bra hudvårdsprodukter. Betakaroten i kombination med näringsrika, ekologiska, kallpressade oljor ger fantastiskt fint skydd mot väder, vind, sol samt luftföroreningar. Du får även näring, antioxidanter samt en omedelbar härlig lyster och färg. Det är detta som gör vårt ECO Nourish Face Serum till en sådan uppskattad produkt

Morötter innehåller mycket betakaroten och samma färg ser vi även i vårt härligt
bärnstensfärgade ECO Nourish Face Serum