DHARMAZONE + Hållbarhet = SANT
Efter en ovanligt varm sommar är det mer aktuellt än någonsin att tänka på att minska vår miljöpåverkan. När du använder våra produkter bidrar du till en minskad miljöbelastning. Vi arbetar ständigt med att skona vår miljö på bästa sätt. Vi väljer att använda enbart återvunnen plast som du i din tur kan återvinna en gång till. Skulle någon av våra tuber av någon anledning hamna i naturen har vi som en säkerhetsåtgärd tillsatt bioenzym som gör att plasten snabbt kan brytas ner.
Vår produktion är miljö- och kvalitetscertifierad enligt ISO 14001:2015, ISO 22716:2007, ISO 9001:2015 samt ISO 17025:2017. Stora delar av elenergin får vi från vår egen park av solceller. Uppvärmt spillvatten återvinns och går tillbaka in i uppvärmningssystemet.
För att undvika onödiga transporter producerar vi alla våra produkter i Skandinavien. Insatsmaterial såsom tomma flaskor och tuber m.m fraktas alltid med sjöfrakt eller med tåg.
För att dina produkter skall komma tryggt och säkert fram har vi avtal med DB Schenker.
DB Schenker sätter stort fokus på miljötänk genom att minska CO2-utsläppen med 30 procent fram till 2020. För att nå detta mål har DB Schenker tagit flera initiativ och utökar ständigt utbudet av gröna logistikprodukter.
Du kan känna dig trygg när du väljer våra produkter: innehållet, tillverkningen, förpackningen och transporten hem till dig är alltid medvetet vald utifrån det bästa för vår gemensamma miljö.
Vill du få tips om vad du som konsument kan göra för att bli ännu mer miljösmart? Här nedan kan du se lite om hur Naturvårdsverket skriver på sin hemsida. Vill du ha fler tips besök den gärna…
Vad kan jag som konsument göra och tänka på?
Som konsument kan du bli medveten om ditt plastanvändande. Undvik engångsartiklar och plastpåsar, använd det du redan har hemma. Efterfråga hållbara plaster, exempelvis produkter av återvunnen plast. Lämna din gamla plast till återvinningscentralen eller i återvinningen. När du är utomhus, släng ditt plastskräp i papperskorgen. Tillsammans kan vi bidra till att plast inte hamnar i naturen där den kan göra skada.
Några konkreta tips:
- Fundera på om du verkligen behöver köpa en ny pryl, om du redan har en liknande pryl, om du kan laga det du har, eller om du istället kan köpa den begagnad eller låna av någon.
- Lämna dina plastförpackningar till återvinningen.
- Sälj eller skänk dina användbara prylar till välgörenhet och dina oanvändbara prylar på en återvinningsstation.
- Undvik att använda engångsartiklar i plast. Se om du kan ta med vanliga bestick på picknicken eller hyra glas till din stora fest.
- Minska användandet av plastbärkassar. Använd något du har hemma istället och använd avfallspåse till dina sopor.
- Kör bil lugnare. Det minskar att gummipartiklar frigörs från däcken.
- Efterfråga kosmetiska produkter som är fria från mikroplast. Även sedan förbud infördes får vissa produkter fortsätta att innehålla mikroplaster.
- Efterfråga produkter av återvunnen plast.
- Släng inte plast i naturen. Det spelar ingen roll om plasten är biobaserad eller nedbrytbar – i naturen ska den inte vara och där bryts den heller inte ner. Dessutom är det olagligt att skräpa ner.